Erres

Over Erres

De naam Erres is afgeleid van de initialen van R.S. Stokvis, een handelsmaatschappij in Rotterdam. Deze handelsmaatschappij verhandelde al sinds het einde van de 19e eeuw allerlei technische producten.
Onder de naam Erres Radio werd rond 1923 begonnen met het bouwen en verkopen van radio’s Vanaf 1926 is “Van der Heem & Bloemsma” de belangrijkste radiomaker voor Erres. Geleidelijk aan wordt de invloed van Philips op het merk steeds groter. Van der Heem blijft, veelal op basis van Philips componenten, doorgaan met het ontwikkelen van radio’s, televisies en grammofoons onder de merknaam Erres. In 1967 gaat de radiotak van het bedrijf uiteindelijk op in Philips. Onder de naam Erres zijn ook stofzuigers, e.d. gemaakt.

De radiotoestellen van Erres hebben een herkenbare vormgeving en zijn kwalitatief doorgaans erg goed.

De fabriek van van der Heem was gevestigd in Den Haag.  Van mijn zwager kreeg ik enige tijd terug een aantal suikerzakjes die betrekking hebben op “van der Heem”. Ik heb ze ingelijst en een foto hieronder geplaatst. Ik weet niet of de series compleet zijn of dat er b.v. meer vestigingen van de Technische Dienst waren

van der Heem logo

Advertentie Erres

De suikerzakjes van van der Heem

Het vogel logo van Erres