Blaupunkt 7W79D

Deze radio ligt op dit moment op "de werf" voor het technische gedeelte en kast bevindt zicht in de "meubelmakerij" voor een complete restauratie.

Hierbij alvast een paar foto's van het ongerestaureerde toestel. De foto hierboven is van de - ongerestaureerde - voorkant

Helemaal compleet  is het helaas niet. Ik mis de golfbereikschakelaar. Deze heet in het Duits "Knebel fuer Wellenschalter", codenummer KF79/5. Ik heb een foto van de schakelaar van 6W69P bijgevoegd, die past ook. De cijfers zijn niet belangrijk.  Ook zoek ik nog de achterwand. Bovendien zijn drie drukknoppen beschadigd.

Als iemand die nog ergens heeft liggen, neem ik die graag over.

Reparaties

Ik zal proberen het restauratieproces hier op hoofdlijnen te gaan beschrijven.

  • mei 2019: Als eerste: de kast. De loszittende zijkant in het witte houtlijm hersteld. De lak is erg slecht, die ben ik nu aan het verwijderen volgens de schraapmethode – zie het hoofdstuk politoeren in de bibliotheek. Het is lak type 2 .
  • mei 2019: Het chassis: de golfbereikschakelaar heeft om de een of andere reden geen eindstop en kan dus eindeloos worden rondgedraaid, hetgeen ook is gebeurd. Ik zie niet direct wat er mist. Hierdoor zijn wel een paar draden gebroken. Ik ben nu aan het uitzoeken hoe en waarom. Gaat nog wel even duren
  • mei 2019: De afstemwijzer slipte. Er zit een soort vertraging op, als je die open maakt rollen er kogeltjes uit… Deze weer bij elkaar gezocht, wat vet gemaakt zodat ze op hun plek blijven zitten en weer in elkaar gezet. Probleem (voorlopig?) verholpen.

Wordt vervolgd.

Achterzijde ongerestaureerd

Detail drukknoppen.

De golfbereik schakelaar. Deze is van de 6W69P

Karakteristieken

[table “” not found /]

Nog geen tabel ingevoerd